Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с масло и кашкавал

Пълнени картофи с масло и кашкавал

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Пълнени картофи с масло и кашкавал
Снимка: Аника Войт
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Много лесни, но и ефектни пълнени картофи, с които ще зарадвате сетивата на цялото семейство"

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр. пресни
  • масло - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • чедър - 80 г
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете картофи с приблизително еднаква големина. Измийте много старателно картофите. Отрежете ги на две половинки. С помощта на вилица или клечка за зъби направете по няколко дупки в кората им.

Сложете картофите надупени в тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете ги в предварително нагрята фурна на 180 градуса до омекването им.

След което ги извадете настрани, за да изстинат. Издълбайте внимателно вътрешността им.

В купичка настържете кашкавала и го объркайте с леко разтопеното масло.

С тази смес пълним доволно издълбаните картофи. Отгоре им слагаме по едно парче от чедъра.

Печем пълнените картофи с масло и кашкавал на 200 градуса, за около 15 минути.

Сервираме пълнените картофи, поръсени с копър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: