Начин на приготвяне
Изберете картофи с приблизително еднаква големина. Измийте много старателно картофите. Отрежете ги на две половинки. С помощта на вилица или клечка за зъби направете по няколко дупки в кората им.
Сложете картофите надупени в тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете ги в предварително нагрята фурна на 180 градуса до омекването им.
След което ги извадете настрани, за да изстинат. Издълбайте внимателно вътрешността им.
В купичка настържете кашкавала и го объркайте с леко разтопеното масло.
С тази смес пълним доволно издълбаните картофи. Отгоре им слагаме по едно парче от чедъра.
Печем пълнените картофи с масло и кашкавал на 200 градуса, за около 15 минути.
Сервираме пълнените картофи, поръсени с копър.