Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнена питка»Пълнени земели с кашкавал и прошуто

Пълнени земели с кашкавал и прошуто

ГеновеваГеновева
Новак
171k
Пълнени земели с кашкавал и прошуто
Снимка: Геновева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Направите ли тези пълнени хлебчета, после ще се чудите как да ги скриете от големите гладници вкъщи"

Необходими продукти

  • топено сирене - 3 бр.
  • земели - 3 бр. с мак
  • прошуто - 3 бр. слайс
  • чери домати - 3 бр.
  • краве масло - 3 парчета
  • маслини - 3 бр.
  • балканска ръсеница - 1 ч.л.
  • кашкавал - 50 г
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте земелите с нож. Сложете парче масло, намажете с топено сирене и поръсете с балканска ръсеница.

Сложете прошуто, после и маслини. Последни поставете чери домати, нарязани на половинки. Поръсете босилек и кашкавал.

Подредете пълнените хлебчета в тава с хартия за печене.

Печете на 180 градуса в студена фурна до разтопяване на кашкавала.

Сервирайте пълнените земели с кашкавал и прошуто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: