Домашна пилешка супа

Аника ВойтАника Войт
Новак
61
1
1k
5
Домашна пилешка супа
Снимка: Аника Войт
1 / 2
21/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Нищо не може да се сравни с една домашна пилешка супичка, ще се съгласите с нас, нали?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото в леко подсолена вода на средна степен на котлона да се вари. Може да използвате, която да е част на домашното пилешко месо, включително пилешка шийка и пилешки фенер. След като се свари, то ще бъде обезкостено.

По време на варенето месото може да образува пяна над водата. Оберете я с решетъчна лъжица и изхвърлете. Щом месото започне да се отделя от кокалите, го извадете и отделете настрани. Когато изстине , го накъсайте на парчета. Бульона прецедете и запазете.

Измийте и почистете зеленчуците. Лука и моркова нарежете на ситно. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета. Целината наситнете с ножа.

Сложете зеленчуците в пилешки бульон и върнете на котлона да се варят. Щом омекнат, добавете накъсаното месо и сложете фидето в пилешката супа.

Подправете със сол и черен пипер на вкус и добавете свежите подправки. За около 10-15 мин. супата с фиде е готова. Остава по желание да се застрои - само с разбит жълтък и малко лимонов сок за около пет минути.

Домашна пилешка супа - класика!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: