edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Крехък и сочен свински дроб на фурна

Крехък и сочен свински дроб на фурна

Крехък и сочен свински дроб на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Бялото вино ще направи това ястие със свински дроб още по-ароматно и вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме дроба и го нарязваме на филии.

Поставяме в дълбока купа и го заливаме с прясното мляко, като оставяме да престои 2 часа.

Нарязваме лука на полумесеци, а праза на колелца.

Изваждаме свинския дроб и го отцеждаме.

Вземаме си съда, в който ще печем дроба, сипваме олиото, поставяме парчетата дроб както праза и лука.

Изсипваме си виното, разбъркваме всичко това и поставяме крехкия и сочен свински дроб на фурна във фурната да се пече.

Печем до готовност свинския дроб на фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: