Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Крехък и сочен свински дроб на фурна

Крехък и сочен свински дроб на фурна

Крехък и сочен свински дроб на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Бялото вино ще направи това ястие със свински дроб още по-ароматно и вкусно"

Необходими продукти

  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • праз - 3 стръка
  • свински дроб - 800 г
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме дроба и го нарязваме на филии.

Поставяме в дълбока купа и го заливаме с прясното мляко, като оставяме да престои 2 часа.

Нарязваме лука на полумесеци, а праза на колелца.

Изваждаме свинския дроб и го отцеждаме.

Вземаме си съда, в който ще печем дроба, сипваме олиото, поставяме парчетата дроб както праза и лука.

Изсипваме си виното, разбъркваме всичко това и поставяме крехкия и сочен свински дроб на фурна във фурната да се пече.

Печем до готовност свинския дроб на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На каква температура и за колко време?
04.04.2023 19:27
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Ами водата сигурно е за измиване ???
27.11.2022 17:28
Анонимен
Анонимен
Ами за какво е водата, като я няма в начина на приготвяне?
08.11.2022 21:41