Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Суджук с яйца и домати по турски

Суджук с яйца и домати по турски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Суджук с яйца и домати по турски
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Каква чудна бърканица от вкус, аромат и презентация"

Необходими продукти

  • телешки суджук - 130 г
  • яйца - 6 бр.
  • чери домати - 7 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • зелен лук - 3 - 4 перца
  • зехтин - 3 с.л.
  • кимион - 1 - 2 щипки
  • лют пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суджука нарязваме на тънки резени, доматите на четвъртинки, а лука на едри кубчета.

В подходящ тиган го запържваме за кратко в зехтина. Прибавяме лютия пипер, кимиона и доматите.

Разбъркваме непрекъснато, като работим на умерена температура.

Добавяме суджука и перцата зелен лук.

Яйцата чукваме едно по едно и леко ги разбиваме със солта, без да прекаляваме.

Изсипвайки ги в тигана намаляваме температурата и спираме да разбъркваме.

Готовият миш маш се поднася топъл, като е добре да се консумира от тигана.

Суджукът с яйца и домати по турски е много вкусно ястие.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: