Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Бърза и лесна домашна шоколадова торта

Бърза и лесна домашна шоколадова торта

Бърза и лесна домашна шоколадова торта
Снимка: Кристиан Александров
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Шоколад, шоколад и отново шоколад - насладете се на тази торта шоко бомба"

Необходими продукти

  • За блатовете
  • белтъци - 6 бр.
  • жълтъци - 4 бр,
  • кафява захар - 5 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • портокали - 2 капки есенция
  • За крема
  • сметана - 400 г сладкарска
  • черен шоколад - 100 г
  • млечен шоколад - 100 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на сняг.

В друга купа смесваме жълтъците и кафявата захар и разбиваме на пухкав крем. Към него добавяме солта, ванилията, олиото, млякото, портокаловата есенция, бакпулвера и какаото.

Разбиваме още 2-3 минути и към тази смес добавяме разбитите белтъци.

Разбъркваме внимателно с шпатула, добавяме брашното, смесваме и изсипваме сместа в кръгла форма върху хартия за печене.

Печем на 180 градуса 20 минути. Оставяме блата да се охлади и го разрязваме на две, за да се получат два блата.

Разтопяваме двата вида шоколад.

Разбиваме сметаната до готовност, добавяме захарта и разтопения шоколад и разбиваме отново до еднороден шоколадов крем.

Поставяме единия блат в широка чиния, намазваме с половината крем, отгоре поставяме втория блат и намазваме отгоре и отстрани крем, като си оставяме определено количество за да шприцоваме.

Правим с останалия крем розички в размер по желание върху лесната шоколадова торта.

Поръсваме с шоколадови пръчици и прибираме в хладилника за 1 нощ.

Нашата бърза и лесна шоколадова торта е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: