Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински каренца с гъби и зеленчуци

Свински каренца с гъби и зеленчуци

Свински каренца с гъби и зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Месце, гъбки и зеленчуци - класика"

Необходими продукти

  • свински бут - 700 г
  • картофи - 500 г
  • гъби - 300 г диви замразени
  • моркови - 2 бр. средни
  • чери домати - 6 - 7 бр.
  • черен пипер - млян
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • подправки - за свинско месо
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на каренца. Овкусете ги с подправката за свинско месо и ако е необходимо, добавете сол. Поръсете ги със зехтин и ги оставете да престоят около половин час.

Почистете картофите и морковите. Измийте ги и нарежете картофите на кръгчета, а морковите на лентички.

Обелете чесновите скилидки.

Наредете картофите в тава с незалепващо дъно, овкусете със сол и сложете морковите и скилидките чесън.

Изсипете гъбите /те ще си отпуснат сос/.

Наредете каренцата, добавете чаша бяло вино, поръсете със зехтин и покрийте с фолио.

Запечете в загрята фурна за около 40 минути.

Махнете фолиото, добавете чери доматките и допечете до златисто.

Поръсете свинските каренца с гъби и зеленчуци с млян черен пипер.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: