Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на каренца. Овкусете ги с подправката за свинско месо и ако е необходимо, добавете сол. Поръсете ги със зехтин и ги оставете да престоят около половин час.
Почистете картофите и морковите. Измийте ги и нарежете картофите на кръгчета, а морковите на лентички.
Обелете чесновите скилидки.
Наредете картофите в тава с незалепващо дъно, овкусете със сол и сложете морковите и скилидките чесън.
Изсипете гъбите /те ще си отпуснат сос/.
Наредете каренцата, добавете чаша бяло вино, поръсете със зехтин и покрийте с фолио.
Запечете в загрята фурна за около 40 минути.
Махнете фолиото, добавете чери доматките и допечете до златисто.
Поръсете свинските каренца с гъби и зеленчуци с млян черен пипер.