Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Свински ребърца в гювеч с картофи

Свински ребърца в гювеч с картофи

Свински ребърца в гювеч с картофи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
2
"Наистина готвенето в гювеч прави тази гозба от свински ребърца и картофки още по-разкошна"

Необходими продукти

  • свински ребра - 500 г
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • морков - 1 бр.
  • чери домати - 7 - 8 бр.
  • сол
  • пипер меланж
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • подправки микс - мащерка, розмарин, риган...
  • зехтин - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 1 /2 бр.
  • бира - 1/2 кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ребрата и ги подсушете. Обелете картофите и морковите. Нарежете ги на парчета. Сложете ги на дъното на гювеча. Натрошете пилешкия бульон и разбъркайте.

Поставете ребрата отгоре. Намажете ги с кравето масло. Поръсете с подправките. Полейте със зехтина и бирата.

Затворете капака и печете в студена фурна на 250 градуса за 20- 30 минути. Намалете след това на 160 за около 3 часа.

Извадете и сервирайте, докато са топли.

Свинските ребърца в гювеч с картофи са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: