Моята пухкава питка с мая

29/05/2020
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Сложете всички съставки.

Замесете меко и еластично тесто. Покрийте го с памучна кърпа и оставете да втаса на топло. Трябва да удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 4 равни топки. Разточете всяка топка на правоъгълник.

Намажете с мекото, краве масло и завийте на руло.

Сплетете питката с 4 фитила. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете питката с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Оставете на топло да втаса повторно.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Моята пухкава питка с мая е чудна.

Източник: Sashka Dimitrova

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар