edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Моята пухкава питка с мая

Моята пухкава питка с мая

Моята пухкава питка с мая
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
29/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции6
"Гарантираме за вкуса на тази пухкава питка - едва ли някой ще пропусне да си отчупи поне едно парче от нея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Сложете всички съставки.

Замесете меко и еластично тесто. Покрийте го с памучна кърпа и оставете да втаса на топло. Трябва да удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 4 равни топки. Разточете всяка топка на правоъгълник.

Намажете с мекото, краве масло и завийте на руло.

Сплетете питката с 4 фитила. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете питката с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Оставете на топло да втаса повторно.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Моята пухкава питка с мая е чудна.

Източник: Sashka Dimitrova

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest