Начин на приготвяне
Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Сложете всички съставки.
Замесете меко и еластично тесто. Покрийте го с памучна кърпа и оставете да втаса на топло. Трябва да удвои обема си.
Готовото тесто разделете на 4 равни топки. Разточете всяка топка на правоъгълник.
Намажете с мекото, краве масло и завийте на руло.
Сплетете питката с 4 фитила. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете питката с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Оставете на топло да втаса повторно.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Моята пухкава питка с мая е чудна.
Източник: Sashka Dimitrova
Коментари