Обикновена чорба от коприва с ориз

20/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • коприва - 500 г
  • ориз - 1 к.ч. или фиде
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете почистената и измита коприва във вряща подсолена вода, варете я 5-6 мин., ако е млада и крехка, след което я извадете и я нарежете на ситно.

В тиган запържете брашното в олиото, прибавете червения пипер, 3 ч.ч. вода и 2 ч.ч. от водата, в която е вряла копривата.

След като заври водата, сипете ориза и варете, докато се свари, като накрая прибавете копривата и посолете чорбата на вкус.

По желание можете да прибавите малко кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар