Спаначена крем супа с пилешки бульон

18/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо102
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте олиото, сипете ситно нарязаните лук и чесън и ги пържете 3-4 мин., докато омекнат, след което добавете накълцания спанак (ако е замразен – предварително го размразете и отцедете), разбъркайте добре всичко, поръсете с брашното и при непрекъснато бъркане пържете 1 мин.

Налейте врелия бульон и горещото мляко, увеличете температурата на котлона и когато супата заври, я намалете и я варете на умерен огън 20 мин., като я разбърквате от време на време, докато започне да се сгъстява, дръпнете я от огъня и я оставете да изстине.

Пасирайте супата или я претрийте през сито и ако ви се стори много гъста, добавете ѝ още малко мляко, загрейте я отново и я поръсете с черния пипер и индийското орехче.

Разлейте готовата спаначена супа по чиниите, добавяйки по малко пресен лимонов сок, и украсете всяка порция с по 1 с.л. сметана. Добавете кедровите ядки, предварително леко запечени на сух тиган, или крутони.

Ретро мелничка от месинг-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро мелничка от месинг
10.99 лв.
8.46 лв.
Виж ››

Атрактивна, стилна и много симпатична месингова мелничка за подправки ще внесе ретро шик във всеки дом.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар