Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с бира по дупнишки

Печено пиле с бира по дупнишки

Печено пиле с бира по дупнишки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Поднесете печеното пиле с пържени картофи и добре изстудена бира. Да ви е вкусно!"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • бира - 1 бутилка
  • масло - 100 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За гарнитурата
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 5 бр., твърдо сварени
  • черен пипер - 10 зърна
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напълнете буркан от компот с бира, поставете го в тавичка, в която сте изсипали останалата част от бирата, и сложете да седне върху него измитото и намазано със сол и черен пипер пиле, като ако се наложи, с помощта на нож разрежете долната му част, за да го набучите по-лесно.

Поставете в гушата на пилето бучка масло и го печете във фурна на 250 градуса около 1 час, като малко преди да го извадите, го намажете с останалото масло.

Пригответе малки пиленца от жълтъците, като използвате зърната черен пипер за очички, от моркова оформете човки, а белтъците използвайте за черупки на току-що излюпените пиленца, като ги нарежете зигзагообразно.

Поднесете печеното пиле с малките пиленца с пържени картофи и добре изстудена бира.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: