Edin.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Филе от риба с морковен сос

Филе от риба с морковен сос

Филе от риба с морковен сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ако не сте опитвали все още рибка с морковен сос, време е"

Необходими продукти

  • риба - 800 г филе
  • моркови - 1 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • магданоз - 5 - 6 клонки
  • лимони - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 - 2 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • къри - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в олиото нарязаните на дълги и тънки ивици (или настъргани) моркови и едро нарязания лук, поръсете с кърито и солта, залейте с бульона и варете, докато се получи гъстотата на сос.

Рибните филета задушете на пара за около 10 мин. и преди да ги сервирате, ги полейте с морковения сос и ги гарнирайте с резени лимон, клонки магданоз и варен ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: