Пълнено пиле със зеленчуци

11/03/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете гръдния кош и махнете бутчетата на суровото пиле, намажете го със сол, червен пипер, чубрица, стрития чесън и лимонов сок и го оставете да престои половин час.

През това направете плънка от ситно нарязаните зеле, лимон и люта чушка, задушените във виното гъби, нарязаните на ивички краставички, ориза, кърито, черния пипер и солта.

Напълнете пилето и го печете в умерена фурна, като го поливате от време на време с разтопеното масло и бирата.

На ястието подхожда бяло вино или бира.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар