Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле със сушени сливи и наденица

Пълнено пиле със сушени сливи и наденица

Пълнено пиле със сушени сливи и наденица
25/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • наденица - 1 парче, сурова
  • сини сливи - 500 г сушени
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • ябълки - 1 бр.
  • чай - колкото е необходим
  • коняк - 4 с.л.
  • масло - 100 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вечер накиснете сливите в чая, ароматизиран с коняка, а на другия ден ги отцедете и им махнете костилките.

Дузина от тях нарежете, добавете нарязаните на парченца ябълка и наденица, задушена в част от маслото, поръсете с черния пипер и солта, разбъркайте и напълнете със сместа пилето, след което го зашийте.

В тава сложете напълненото пиле, нарежете наоколо лука и морковите, прибавете останалите сливи и масло и печете в силна фурна около 1 час, като от време на време го поливате с чая, в който сте киснали сливите.

Поднесете готовото пълнено пиле с подходяща зеленчукова салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: