Задушена кокошка на фурна

Задушена кокошка на фурна
Снимка: Зорица
08/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции8

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • лук - 6 глави, кромид
  • чесън - 4 глави
  • домати - 3 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 12 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в горещото олио нарязаната на порции кокошка заедно с наситнения лук.

В глинен съд наредете порциите месо, залейте с олиото и запържения лук и прибавете целите глави чесън, зърната черен пипер, начупените дафинови листа и нарязаните на филийки домати.

Сипете вода два пръста над ястието, добавете оцета, посолете и сложете във фурната.

Захлупете гювеча, запечатайте капака с тесто и печете в умерена фурна 1-2 часа, докато ястието остане само на мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: