Студена мусака от патладжани

23/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват, нарязват се на филии, посоляват се и се слагат в наклонен съд да се отцеди горчивият сок (около 1 ч.ч.), след което се изпържват в горещото растително масло.

В същата мазнина се слагат настърганите на ренде червени домати, прибавя се малко сол и се пържат, докато останат на мазнината.

Чесънът се стрива с малко сол, а магданозът се нарязва на ситно. Прибавят се към изпържените домати.

В по–голяма плоска чиния се нарежда един ред пържени патладжани, покриват се с част от доматената смес, отново се нареждат патладжани и се покриват с останалата доматена смес.

Мусаката се поднася студена като предястие.

Метална тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална тава с незалепващо покритие 35 см
15.00 лв.
Виж ››

В кухнята ви трябва да има поне една метална тава с удобни размери, незалепващо покритие и красив дизайн. Тази има всичко това и още. В тава може да приготвяте както солени ястия, така и сладкиши.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар