Бадемово агнешко със сливи

Бадемово агнешко със сливи
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг плешка
  • сини сливи - 1 кг
  • бадеми - 100 г
  • лук - 1 глава
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото от агнешка плешка на порции, бадемите счукваме. Лука и лимона нарязваме на тънки филийки. Нарязаното месо покриваме с филийките лук и лимон, подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол и оставяме на студено за около 1 час.

Така маринованото месо изпържваме в мазнината до златисто и след като е готово, го заливаме с малко хладка вода и оставяме да ври, докато омекне.

Добавяме измитите и обезкостени сини сливи и варим още 5 – 10 минути. Сгъстяваме соса с размитото в малко студена вода брашно, сипваме счуканите бадеми.

Всичко разбъркваме и оставяме да поври още 10 минути на слаб огън. Подправяме нашето агнешко варено с черен пипер, сол и магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: