Начин на приготвяне
Нарязваме месото от агнешка плешка на порции, бадемите счукваме. Лука и лимона нарязваме на тънки филийки. Нарязаното месо покриваме с филийките лук и лимон, подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол и оставяме на студено за около 1 час.
Така маринованото месо изпържваме в мазнината до златисто и след като е готово, го заливаме с малко хладка вода и оставяме да ври, докато омекне.
Добавяме измитите и обезкостени сини сливи и варим още 5 – 10 минути. Сгъстяваме соса с размитото в малко студена вода брашно, сипваме счуканите бадеми.
Всичко разбъркваме и оставяме да поври още 10 минути на слаб огън. Подправяме нашето агнешко варено с черен пипер, сол и магданоз.