Пуйка пълнена, запечена с кисело зеле

10/12/2018
Приготвяне120 мин.
Готвене200 мин.
Общо320 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в половината мазнина дребно нарязаните глави лук, добавете ориза и след като и той се запържи, сипете сварените предварително в подсолена вода нарязани дреболии.

Залейте задушената смес с бульона от варенето на дреболиите, прибавете стафидите и накълцаните сухи чушки, подправете със солта, черния пипер и нарязания магданоз и задушавайте, докато оризът полуомекне.

Ситно нарязаното зеле се задушава в останалата мазнина, след което се сипва в тава.

Върху него се поставя почистената, измита и намазана със солта и маслото пуйка, която сте напълнили с готовата плънка и сте зашили.

Печете в умерена фурна, като в началото покриете пуйката със зелеви листа, докато месото омекне.

Махнете листата, пак намажете с масло пуйката и я печете, докато се зачерви.

При тържествени случаи поднесете в плато върху задушеното зеле цялата пълнена пуйка, заобиколена с купчинки от плънката.

В порциите сложете парчета печена пуйка, задушено зеле и плънка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар