Супа от речни раци

MarianeMariane
Новак
6944
Супа от речни раци
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • раци - 25 бр.речни
  • масло - 50 г
  • зеленчуци - за супа, по избор
  • ориз - 50 г
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раците се почистват и измиват много добре, заливат се с вода, колкото да ги покрие и се варят до готовност.

Сварените раци се изваждат, отделя се месото им, а вътрешността им се накълцва и прибавя към бульона, заедно със зеленчуците, за да усили вкуса и аромата му.

Ако бульонът, останал от варенето на раците, е малко, към него може да се добави още малко вода. Продуктите се варят на тих огън до готовност, след което се пасират.

Супата се връща на котлона, прибавя се вътре раците и се кипва само. Когато се охлади, се застройва с киселото мляко, в което са разбити жълтъците на яйцата и се гарнира с ориза, сварен в подсолена вода.

Във всяка порция от тази прекрасна оризова супа се добавят по малко масло, черен пипер и сол на вкус. Поръсва се с магданоз и се поднася.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: