Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Чорба с фасул по каменарски

Чорба с фасул по каменарски

MarianeMariane
Новак
6944
Чорба с фасул по каменарски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • боб - 100 г стар
  • моркови - 2 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • джанки - 150 г
  • джоджен
  • магданоз
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба със студена вода от предната вечер. На другия ден водата се сменя и се слага да се вари на тих огън почти до готовност.

Когато омекне, към не го се добавя почистеният и начупен на парчета зелен фасул, морковите, като чак тогава се посоляват.

Чорбата се вари на тих огън до омекването на двата вида боб. Прибавяме се зелените кисели джанки и зелените подправки.

По желание може да прибавите запръжка към нашата бобена чорба, но може да я поднесете и така.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: