Желе от каймак

Желе от каймак
Снимка: Emilia Krumova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • каймак - 600 г
  • бадеми - 12 ядки, смлени или други ядки по избор
  • желатин - 13 г
  • захар - 120 г
  • ванилия - на вкус
  • вода - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете желатина във водата, добавете захарта, ванилията, смлените ядки и оставете сместа да заври.

Сложете каймака да кипне и след като изстине до стайна температура, го смесете с прецедения желатинов сироп и бъркайте, докато сместа с охлади.

Във форма за желе или кекс сипете желето и го сложете да стегне в хладилника.

Потопете формата в гореща вода за няколко секунди, обърнете желето в подходящ съд и поднесете.

По желание залейте с сладко от горски плодове.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: