Паламуд в марината

MarianaMariana
Новак
691
1
59
Паламуд в марината
03/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви45 мин.
Общо60 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • паламуд - 2 бр. пресен
  • сол - на вкус
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • чесън - 1 глава
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • за маринатата
  • оцет - 1 ч.ч. винен
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Рибата се почиства много добре и се нарязва на парчета. Главите на паламуда се отстраняват и се използват за направата на рибена чорба.

Парчетата риба се посоляват и се прибират за 5-6 часа в хладилник.

Нарязваме лука и морковите на филийки. В голяма тенджера поставяме 1 ред паламуд, отгоре нареждаме нарязаните моркови и лук, както и обелените скилидки чесън. Прибавяме посочените подправки за риба и заливаме продуктите с по една чаша вино, оцет и вода.

Кипваме и оставяме около 20 минути да се вари на тих огън.

Изваждаме рибата и я оставяме да се охлади.

В предварително приготвени буркани слагаме ред паламуд, който покриваме с ред лук и моркови и подправки. Когато бурканът се напълни, се залива с марината, приготвена от 2 ч.ч. бульон от варенето, към който са прибавени 1 ч.ч. оцет и 1 ч.ч. олио, са кипнати за 1-2 минути.

Пълните буркани се затварят добре и се съхраняват на сухо и хладно място. Готови са за консумация след седмица.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: