Паламуд в марината

MarianaMariana
Новак
691
52
25/09/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата, нарязваме я на големи парчета, а главите отделяме за супа. Посоляваме рибата и оставяме да престои 5-6 часа в хладилник. Нарязваме на филии главите лук и на тънки филийки морковите.

В подходяща тенджера слагаме ред паламуд, отгоре поставяме от нарязаните моркови и лук, както и няколко скилидки чесън, няколко зърна бахар и черен пипер и 1-2 дафинови листа.

Заливаме продуктите с по 1 чаша вино, оцет и вода и варим около 20 минути на тих огън.

Изваждаме рибата и я оставяме да се охлади.

В стъклени буркани слагаме пласт риба, пласт моркови и лук, добавяме бахар, черен пипер и дафинов лист, слагаме магданоз и пак поставяме паламуд.

Редим до изчерпване на продуктите. Взимаме 2 ч.ч. от сока, в който се е варил паламуда и ги кипваме с 1 ч.ч. оцет и същото количество олио. Кипваме ги и с тази марината заливаме рибата.

Прибираме на хладно за 1 седмица, след което паламудът е готов за поднасяне.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар