Телешки пържоли с вино

MarianaMariana
Новак
693
1
59
Телешки пържоли с вино
24/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене35 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Виното е любимата напитка и на телешкото месо, затова не го пропускайте в никакъв случай"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме много леко телешките пържоли и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Загряваме тиган с незалепващо покритие и слагаме вътре ситно нарязаната сланина. Когато се разтопи сланината, слагаме лука, нарзязан на филийки, а върху тях слагаме пържолите.

Пържим телешките пържоли на тих огън до зачервяване от двете страни, след което ги изваждаме в затоплена чиния.

В отделен съд запържваме маслото и брашното до златисто, след което разреждаме с виното. Прибавяме пържолите и оставяме да къкрят на тих огън 10 минути. По желание сервираме с пържени картофки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: