Супа карнабит

MarianaMariana
Новак
688
6
17/08/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • карнабит - 1 голяма глава (карфиол)
  • грис - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карнабит е старото наименование на карфиола, от който може да се направи страхотна супа.

Накъсваме главата карфиол на малки розички и го слагаме да се вари в подсолена вода. Когато поомекне, загряваме в отделен съд маслото и запържваме в него гриса до порозовяване.

Прибавяме запръжката към супата и варим още десетина минути на тих огън. Сваляме супата от котлона и застройваме с 2 яйца и по желание малко лимонов сок.

Поръсваме с пресен магданоз и поднасяме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар