Яхния ориз с грах

MarianeMariane
Новак
6944
Яхния ориз с грах
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Приготвяме си тази яхния ориз с грах поне веднъж седмично, сигурни сме, че и вие ще започнете"

Необходими продукти

  • ориз - 1 водна чаша
  • грах - 250 г
  • лук - 3 глави
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер
  • доматена салца - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме граха от предната вечер. На другия ден изливаме водата и го заливаме с гореща вода, кипваме и оставяме да ври на тих огън.

Отделно нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в олиото. Когато омекне, прибавяме червен пипер и сол. Разбъркваме и добавяме ориза.

Запържваме да кратко ориза, наливаме 3 ч.ч. гореща вода, прибавяме почти омекналия грах и доматената салца.

Оставяме ястието да ври на тих огън до готовност. Преди поднасяне поръсваме с пресен магданоз, нарязан на ситно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: