Коприва яхния по селски

MarianaMariana
Новак
691
1
59
04/08/2018
"Яхнийка с коприва по селски и парче топъл домашен хляб - какво повече ви е нужно за днешния ден"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 940
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме копривата и я варим в малко подсолена вода, заедно с магданоза и нарязаните на дребно глави лук. Когато копривата поомекне, я джуркаме или стриваме много добре с дървена лъжица.

В друг съд запържваме ситно нарязаната глава лук до омекване, след това добавяме червения пипер, ориза и брашното, размито в малко студена вода.

Добавяме джурканата коприва към запръжката и оставяме ястието да доуври на тих огън.

Преди поднасяне поръсваме с натрошени орехи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар