Начин на приготвяне
Нарязваме телешкото на средно големи и парчета и го пържим до потъмняване в мазнината. Щом месото се запечата, е време да добавим ситно нарязаната глава лук. Запържваме и нея, поръсваме с малко червен пипер, посоляваме и наливаме вода, колкото да покрие месото.
Оставяме ястието да се задушава на тих огън, докато месото омекна, след което добавяме почистените сини сливи. В отделен съд карамелизираме захарта и я добавяме към ястието.
Прибавяме доматената салца, размита с виното и оставяме ястието да се готви на тих огън до готовност.
Когато продуктите са готови, загряваме маслото и запържваме до златисто брашното. Изсипваме запръжката в яденето и варим още 10-ина минути.
Това уникално ястие е най-вкусно, когато се поднесе на следващия ден.