Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Говеждо със сухи сини сливи

Говеждо със сухи сини сливи

MarianeMariane
Новак
6944
Говеждо със сухи сини сливи
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Говежда с уникален вкус, което става все по-вкусно с времето"

Необходими продукти

  • говеждо месо - 1 кг от гърдите и/или от бута
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сини сливи - 1 кг сухи
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • доматена салца - 1 с.л.
  • вино - 1 винена чаша червено
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото на средно големи и парчета и го пържим до потъмняване в мазнината. Щом месото се запечата, е време да добавим ситно нарязаната глава лук. Запържваме и нея, поръсваме с малко червен пипер, посоляваме и наливаме вода, колкото да покрие месото.

Оставяме ястието да се задушава на тих огън, докато месото омекна, след което добавяме почистените сини сливи. В отделен съд карамелизираме захарта и я добавяме към ястието.

Прибавяме доматената салца, размита с виното и оставяме ястието да се готви на тих огън до готовност.

Когато продуктите са готови, загряваме маслото и запържваме до златисто брашното. Изсипваме запръжката в яденето и варим още 10-ина минути.

Това уникално ястие е най-вкусно, когато се поднесе на следващия ден.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: