Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Агнешка шкембе чорба по бабина рецепта

Агнешка шкембе чорба по бабина рецепта

MarianeMariane
Новак
6944
Агнешка шкембе чорба по бабина рецепта
Снимка: Sevdalina Irikova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Можем песен да напишем за това апетитно агнешко шкембе, но ще се задоволим само да ни кажем, че е ужасно вкусно"

Необходими продукти

  • шкембе - 2 бр. агнешки
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 връзка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • за застройката
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре агнешките шкембета, залейте ги със студена вода и ги сварете до пълната им готовност.

Загрейте маслото и запържете до омекване ситно нарязания пресен лук. Когато е готов, поръсете с брашното, запържете до златисто и оцветете с червения пипер.

Разредете запръжката с бульона от агнешките шкембета и кипнете супата.

Добавете ситно нарязаните шкембета и варете още десетина минути на тих огън.

Свалете чорбата от котлона и застройте с разбитите с оцета яйца, преди поднасяnе поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: