Заек с маслини и лимон

MarianaMariana
Новак
688
6
25/07/2018
"Крехко заешко, приготвено с много любов от нас за вас "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от равни количества оцет и вода и нарязания на филийки лук, в която заекът трябва да престои поне 1 денонощие.

След това заекът се изважда, нарязва на порции и запържва до зачервяване в сгорещеното олио. Месото се изважда в чиния, а в мазнината се сипва брашното, запържва се за кратко и се разрежда с гореща вода.

Когато сосът кипне, се връща месото, слагат се маслините и нарязаните на резени лимони. Ястието се оставя да ври на тих огън около 30 минути.

Може да се поднесе топло или студено, вкусно е и по двата начина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар