Edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Диета с кисело мляко и овесени трици

Диета с кисело мляко и овесени трици

Диета с кисело мляко и овесени трици

Диетите имат за основна цел регулиране на теглото, но все по-често се обръща внимание и на здравословните им ползи. Затова диетата с овесени трици става все по-популярна. Смесени с кисело мляко, те лесни и приятни за консумация, но основно полезни. Ползите се дължат основно на овесените трици.

Как действат киселото мляко и овесените трици на тялото

Ползи на овесените трици за диетата

Механизмът на действие на овесените трици е основната причина за ползата от диетата. Овесените трици минават през целия храносмилателен тракт, действат положително и излизат, без да се наслояват в организма.

В устната кухина се напояват от слюнката, не се разграждат от стомашните сокове и пристигнали в тънките черва, вече са набъбнали от водата. По пътя си те извличат от храната хранителните вещества и калориите, залепват ги за себе си, след това се изхвърлят. Те играят ролята на прочистващ механизъм както за чревния тракт, така и за цялото тяло.

Диета с овесени трици

Овесените трици имат малко калории и са богати на фибри и протеини. Притежават качествата на ядките, но не са калорични като тях и се усвояват бързо, помагайки на тялото да усвои витамин С. Забавят и проникването на захар в организма, с което са изключително ценни за диетата.

Други ползи от здравословно естество са превенцията срещу рак, подобряването на работата на чревния тракт, доброто влияние върху работата на сърцето.

Ползи на киселото мляко за диетата

Киселото мляко, от своя страна, регулира чревния транзит и с ценните си бактерии поддържа чревната флора. То е отлична храна за стомаха и белите дробове, има детокс ефект.

Когато двете съставки са съчетани, те са отлична основа на диета за отслабване, защото и двете са нискокалорични, но засищат и имат лечебен ефект.

Вариант 2 на диетата с киселото мляко и овесени трици

Диета с кисело мляко

Диетата с кисело мляко и овесени трици има 2 варианта - бърз и по-бавен.

По-бавният представлява замяна на закуската с порция овесени трици с кисело мляко, към което може да се добавят и плодове, а обядът и вечерята са стандартни, но за предпочитане с повече зеленчуци, плодове и постно месо.

Вторият вариант може да помогне да се свалят 5 килограма за 1 седмица. Диетата с кисело мляко и трици изисква както на закуска, така и на вечеря да се яде нискомаслено кисело мляко, смесено с 2 лъжици овесени ядки. На обяд може да се яде супа или нещо леко, но без тестени изделия.

Диетата може да се повтори след няколко дни почивка, през които се яде нещо диетично. Не бива обаче да се прави повече от 3 пъти едно след друго, защото тялото се лишава от важни хранителни вещества.

Вижте още как се отслабва с яйца и картофи и коя е диетата за мъж с корем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest