edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Сандаловото дърво подпомага растежа на косата

Сандаловото дърво подпомага растежа на косата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Новак
1320
сандалово дърво за ускоряване на растежа на косата

Етеричното масло от сандалово дърво е сред най-използваните в козметиката етерични масла и това никак не е случайно. То е богато на важни вещества, които са полезни не само за здравето на кожата, но и цялостното състояние на организма.

Притежава отлични противовъзпалителни, антисептични и стягащи свойства. Отличен спазмолитик е, намалява болезнените газове в червата и има добър диуретичен ефект. Сред едно от най-ценните качества на сандаловото дърво е и стимулирането на растежа на косата.

До подобен извод са стигнали немски учени, които откриват, че масажирането на скалпа с масло от сандалово дърво постига отличен ефект и само след 1 седмица косата ускорява своя растеж.

Учените са открили, че космените фоликули притежават рецептори, реагиращи на мирис, които от своя страна могат да задейства основния космен протеин и така косата започва да расте по-бързо.

Изследването показва, че взаимодействието на кожните клетки с маслото от сандалово дърво помага за увеличаване на протеина кератин - структурен елемент на косата.

Възползвайте се от полезните свойства на маслото от сандалово дърво и укрепете гривата си по природен и евтин начин.

Антисептичните свойства на сандаловото дърво са много ценни. Маслото може да се използва както за външна, така и за вътрешна употреба. Ускорява заздравяването на различни рани по кожата, но същевременно помага и при язви на стомашно-чревния тракт. Сандаловото масло е много полезно и при акне.

ускоряване растежа на косата

Съставките в маслото имат много силен противовъзпалителен ефект в различни тъкани и органи в организма. Облекчава много добре треска и инфекции.

Маслото от сандалово дърво има ценното свойство да понижава кръвното налягане. Това го прави изключително ценно за хипертониците. Полезно е и за хора с повишен риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Благодарение на тези свои ценни свойства, маслото от сандалово дърво се използва от векове в аюрведа, а и в народната медицина на редица култури по света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати