Съвети за пълноценен сън

Съвети за пълноценен сън

Често водейки забързан начин на живот, не ни остава много време за сън. Освен това стресът, който изпитвате всекидневно нарушава качеството на съня ви, което води след себе си различни последици за здравето.

За съжаление обаче, доста хора са принудени да оцеляват в големите градове и така се налага да жертват здравето си, за да се справят с всички задължения, които се стоварват на гърба им. Ако и вие имате проблеми със съня, тогава може да опитате няколко трика, които ще ви помогнат да си почивате и да се отпускате пълноценно.

Съвети за пълноценен сън

И така, най-важното за пълноценен сън е да се опитате да сте спокойни и да сте стабилни в емоционално отношение, както и да си изградите график, който ще ви помогне да разпределите времето си за работа и почивка.

Специалистите ни съветват да си създадем навик. Не бива да ставате по-късно от 7 сутринта. Другото важно нещо е да си лягате навреме, а не да стоите до късно през нощта. Изграждайки си този навик, тялото ви ще си почива много по-пълноценно през нощта и ще има сили за доста повече дейности през деня.

Не по-малко важно е да не използвате телефон или таблет преди сън, тъй като продължителното втренчване в екрана и светлината затрудняват синтеза на мелатонин. Това е хормона на съня. Ако гледате смартфона си преди лягане, тогава вие лъжете организма си, че навън все още е ден и заспиването става по-трудно.

Забравете за телефона преди сън

Добър съвет за пълноценен сън е да не преяждате преди да си легнете, тъй като така натоварвате стомаха си и това ви преди да заспите. Не трябва и да прекалявате с различните тонизиращи напитки например чай, кафе, енергийни и други. Много по-добре е да си вземете гореща вана, която ще отпусне цялото ви тяло и да ви помогне да заспите по-лесно след това. Пуснете си релаксираща музика и забравете за проблемите от деня. Можете също така да медитирате преди лягане, за да се отпуснете максимално.

Не по-малко важна е и комфортната обстановка в спалнята ви, както и удобството на леглото ви. Така ще се чувствате максимално удобно и ще можете да се наспите наистина добре. Спазвайки всички тези препоръки, ще подобрите съня си и ще имате много повече сили за предизвикателствата на утрешния ден.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати