Edin.bg»Избрани Колекции»Марината за шашлик


Кипваме ги и с тази марината заливаме рибата.
Прибираме на хладно за 1 седмица, след което паламудът е готов за поднасяне....

Оставяме месото в тази марината поне 24 часа, като от време на време го обръщате....

Взимаме прясна риба от Дунав, независимо каква, почистваме, нарязваме на парчета и посоляваме. Овалваме я в брашното и я изпържваме до златисто....

Оставете ги да се охладят и след това залейте мръвките с получената марината за месо....

Когато бурканът се напълни, се залива с марината, приготвена от 2 ч.ч. бульон от варенето, към който са прибавени 1 ч.ч. оцет и 1 ч.ч. олио, са кипнати...

Нареждаме ребрата в тавичка и ги заливаме с марината.
Медът придава на ребрат приятно леко сладък вкус....

1
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 6
51
43
31
21
10
Дай твоята оценка: