Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирено мезе»Печени крилца с джинджифилово-медена марината

Печени крилца с джинджифилово-медена марината

Печени крилца с джинджифилово-медена марината
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето с каква марината да приготвите вашите крилца, за да станат неустоими"

Необходими продукти

  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • пилешки крилца - 1 килограм
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно пилешките крилца, а онези, които са по-големи, може да разделите на две части.

В дълбока купа сипете олиото, соевия сос, меда, двата вида пипер, солта, джинджифила, мащерките и риган. Разбъркайте добре и сипете пилешките крилца в получената марината.

Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника да се мариноват за няколко часа - най-добре 3-4.

Загрейте барбекю на въглища или скара, намажете повърхността с мазнина или натрийте с парче сланина.

Наредете отгоре пилешките крилца и ги изпечете равномерно и от двете страни.

Сервирайте със свежа салата, препечен хляб, пържени картофки или каквото обичате. Получава се невероятно бирено мезе, така че чаша студена бира ще е перфектна компания на тази вкусотия.

Печените крилца с джинджифилово-медена марината са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: