Начин на приготвяне
Измийте старателно пилешките крилца, а онези, които са по-големи, може да разделите на две части.
В дълбока купа сипете олиото, соевия сос, меда, двата вида пипер, солта, джинджифила, мащерките и риган. Разбъркайте добре и сипете пилешките крилца в получената марината.
Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника да се мариноват за няколко часа - най-добре 3-4.
Загрейте барбекю на въглища или скара, намажете повърхността с мазнина или натрийте с парче сланина.
Наредете отгоре пилешките крилца и ги изпечете равномерно и от двете страни.
Сервирайте със свежа салата, препечен хляб, пържени картофки или каквото обичате. Получава се невероятно бирено мезе, така че чаша студена бира ще е перфектна компания на тази вкусотия.
Печените крилца с джинджифилово-медена марината са готови.