Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Дрехите, които са опасни за здравето

Дрехите, които са опасни за здравето

тесните дънки са опасни за здравето
Стилен комплект от 12 четки за грим в кутия
Препоръчано за теб:
Стилен комплект от 12 четки за грим в кутия
23.00 лв.
Виж ››

Знаем, че модата изисква жертви. Но се оказва, че някои дрехи могат да са опасни за здравето, особено ако ги носим всеки ден. Ето и няколко примера за това.

В следващите редове вижте дрехите, които са опасни за здравето:

Тесни дънки

Добрият чифт дънки е най-универсалното облекло в света. Много момичета и жени избират тесни дънки, за да подчертаят красивите си бедра и крака. За съжаление, тези дънки нарушават кръвообращението, което води до разширени вени и целулит. Кожата не може да диша, тъй като тъканта е твърде близо до тялото, а врастнали косми могат да се появят по бедрата и в бикини зоната.

Обувки на високи токчета

Дрехите, които са опасни за здравето

Когато една жена обуе обувки на висок ток, тя се трансформира незабавно – става по-женствена и уверена. Това обаче не означава, че трябва да носи високи токчета всеки ден. Този модерен артикул ще доведе до болки в гърба, болки в краката и подуване. Също така, честото носене на високи токчета може да причини херния и изкривяване на гръбначния стълб.

Обувки с плоска подметка

На пръв поглед обувките с плоски подметки са напълно безвредни. Лекарите обаче твърдят, че могат да навредят много на вашето здраве, тъй като натоварването на крака ви ще бъде неравномерно.

По време на ходене няма да има абсорбиране на ударите. Това ще доведе до увеличаване на размерите на кръвоносните съдове и загуба на еластичност, а самото стъпало ще стане плоско. Това може да доведе до болки в краката и гърба. Друго неприятно последствие е, когато стъпалото се обърне навътре, което води до деформация на коленете и бедрата.

Повдигащи сутиени

Дрехите, които са опасни за здравето

Тези сутиени са изключително популярни. Благодарение на тях гърдите изглеждат по-кръгли и са на правилната височина. Но в действителност специалните части на този сутиен деформират гърдите и ги правят по-зависими от изкуствената опора. На всичкото отгоре повдигащите сутиени блокират кръвоносните съдове и този постоянен натиск върху гърдите може дори да доведе до рак. Избягвайте ги, защото те са сред дрехите, наистина опасни за здравето.

Чорапогащи

Това е необходимо облекло за всяка жена. Чорапогащите правят външния вид по-завършен и елегантен, като краката изглеждат визуално по-красиви. За съжаление, ако ги носите достатъчно често, може да са вредни.

Синтетичните съставки на чорапогащите задържат влагата, създавайки парников ефект. В резултат се стига до различни вагинални инфекции. Някои чорапогащи също имат отрицателен ефект върху кръвообращението, което може да доведе до разширени вени и целулит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest