Предлагаме на вниманието ви 5 идеи за бърза вечеря. Ясно ни е, че колкото и усилия да полагате и да се справяте чудесно в кухнята, надали имате време винаги да поднасяте по-засукания ясия.
Паниран кашкавал
Въпреки многоборйните варианти за панирането на кашкавал, които можете да намерите из интернет пространството, тук ще ви предложим да панирате кашкавала по възможно най-лесния начин, който ще ви спести и използването и последвалото миене на излишни съдове. Нали бързате, все пак.
Направете си панировка от разбити яйца и брашно и оваляйте в тях нарязания на порции кашкавал. Панирайте го по стандартния начин и задължително го поднесете топъл. Ще добавим, че ако кашкавалът, с който разполагате, не е достатъчно твърд, то можете да го оставите за около 30 мин във фризера.
Яйца по панагюрски
С яйцата винаги вечерята става бързо. Загрейте малко вода в подходящ широк съд, добавете сол и малко оцет. Когато водата заври, намалете леко котлона и счукайте леко и то от ниско яйцата, така че те да могат да се отделят едно от друго и жълтъкът им да се пада в центъра на всяко отделно яйце. Изчакайте няколко минути и ги сервирайте поръсени с червен пипер и поднесени с кисело мляко с чесън. Това си е истинска класика!
Постна паста
Разполагате с паста и готов доматен сос? Чудесно, защото на повечето спагети, макарони и т.н. не им трябват повече от 10 мин., за да са готови. Докато ги варите, запържете малко лук и чесън в зехтин и добавете доматения сос. Прибавете малко сол, черен пипер, босилек и риган. Ако доматеният сос ви киселее прибавете захар или мед. Когато пастата е готова, отцедете я и я смесете с доматения сос. Добавете малко пармезан или нашенско настъргано бяло сирене. Бърза, лесна и вкусна вечеря.
Пилешки пържоли
Ако в хладилника си имате пилешки пържоли, то само ги измийте, попийте останалата течност от тях с кухненско руло, посолете ги и ги поръсете с малко черен пипер. Можете да ги приготвите само за няколко минути в тиган с незалепващо покритие и само с капка мазнина. Важно е да ги обръщате редовно, защото лесно залепват. По желание можете после да ги полеете със соев сос.
Запечени кренвирши с кашкавал
Да, в наши дни кренвиршите са доста оспорван месен продукт, но вече могат да бъдат намерени и "истински" кренвирши по магазините. От онези, от едно време. С разликата в цената им, но пък всичко качествено е много по-скъпо.
Добре, разполагате с качествени кренвирши. От вас се изисква единствено да ги нарежете напречно и да поставите в образувалия се отвор резен кашкавал. Запечете ги на парти грил или друг подходящ уред, който може бързо да ги запече и отгоре. Поднесете ги с нарязани свежи зеленчуци и ще видите как всички ще си оближат пръстите. Образно казано.