

Оризът ще бъде гарнитура към вкусния тас кебап.
Поднесете тас кебапа по турски и се насладете....

По традиция виненият кебап се поднася с гарнитура от варен ориз с масло и/или картофено пюре....

Това ястие се приготвя само с крехко телешко месо, което се нарязва на малки парчета.
Към него се добавят ситно нарязания лук, доматите и подправките...

Прибавете счукания чесън, угасете с виното, оцета и бульона и задушете под капак кебапа около 15 мин. на средна температура....

Нарежете месото на парчета, прибавете кафето, счукания чесън, бирата и варете, докато омекне месото.
Добавете натрошения стар хляб, настърганата...

Заека накисваме в равни части вода и оцет за около 12 часа. След това го отцеждаме, набождаме на шиш и печем върху разгоряла жар или скара.
Отделно...

Нарязваме агнешкото месо на правилни парченца, овкусяваме със сол и черен пипер, намазваме обилно с олио и оставяме поне 2 часа в хладилник.
След...

Турският адана кебап поднесете върху пърлените питки и поръсете със свеж магданоз. Добър апетит!...

Поднесете кебапа в компанията на варен ориз.
Маминият тас кебап е много вкусен....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 6
50
44
31
21
10
Дай твоята оценка: