Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хайвер от чеснов лукПочистете чесъна и го счукайте на каша с малко сол. Добавете към него ореховите ядки и отново пасирайте на ръка с чукче до получаване на хомогенна...
Печен лук по френски
Обелете лука, измийте го добре и го сложете върху алуминиево фолио.
Направете разрези в него на 4 части с остър нож, но не до долу.
Залейте...
Пълнен лук с кайма
Изчистете лука и го издълбайте добре.
Смесете вътрешността на лука с яйцето, настъргания на едро ренде кашкавал, каймата, подправките, филето и...
Пюре от стар лук
Обелете лука, накълцайте го на ситно, бланширайте го за 5 мин. във вряща вода, извадете го с решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди.
После...
Лук, пълнен с леща
Изпичаме ястието от пълнен лук във фурната за около 30 минути и го поръсваме с наситнен магданоз....
Пълнен лук на пещ
След това се запичат за около 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Сервираме нашия пълнен лук с картофено пюре и царевица....
Салата от пресен лук
Нарежете добре почистения и измит зелен лук на парчета с дължина 3-4 см и го бланширайте за 2 минути.
Оставете го в нея, докато омекне, отцедете...
Яхния от зелен лук
Приготвеният зелен лук заедно с перата се нарязва на парчета, посолява се и се задушава в растителното масло. Наръсват се брашното и червеният пипер...
Млечен сос с лук
Загрейте разреденото с водата мляко, при непрекъснато бъркане го добавете към горещото запържено брашно и варете 5 мин.
Добавете към врящата течност...
Кюфтета яхния с лук
Кюфтета яхния с лук, на която много ѝ подхожда селска содена питка.
В тенджера налейте вода и сложете лука (разрязан на 4), моркова, целината и...
Супа от праз лук
Зеленчуците се измиват, почистват, накълцват се на дребно.
Може да се задушат в мазнина, но ще е по-здравословно, ако това се пропусне.
Използва...
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: