Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Печен лук по френски

Печен лук по френски

ЗориЗори
Новак
15515k
Печен лук по френски
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Печен лук по френски"

Необходими продукти

  • кромид лук - 4 глави
  • розмарин - няколко листенца
  • риган - 4 щипки
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън на прах - 4 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, измийте го добре и го сложете върху алуминиево фолио.

Направете разрези в него на 4 части с остър нож, но не до долу.

Залейте го със зехтин и го поръсете с подправките.

Сложете по няколко листенца розмарин и го увийте с фолиото.

Печете пълнения лук за около 30 минути на 180 °C.

Печеният лук по френски е страхотна гарнитура към различни меса и риби.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: