Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Плетен козунак с ром
втасалата мая, предварително разбитите яйца със захарта и млякото, рома, олиото, ванилията, кората и сока от лимона, замесете умерено твърдо тесто за козунак...
Козунак във форма за кекс
Поставя се във форма за кекс, намазана с масло и се оставя още 30 минути да втаса повторно. Пече се козунакът на 180 - 190 градуса....
Козунак с крем от извара
Готовият козунак се разрязва хоризонтално на три блата.
Изварата се пасира до получаване на гладка смес....
Козунак със сусам и мак
Продуктите за козунака трябва да са престояли на стайна температура.
Активирайте маята с лъжица брашно, мляко топло мляко и захар....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: