Edin.bg»Избрани Колекции»Пухкав Тутманик с Плънка и Заливка


За приготвянето на заливката отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте жълтъците заедно с киселото и прясното мляко....

1

1

Почистете ябълките и ги нарежете на малки парчена, ароматизирайте ги с канелата.
Пригответе си форма за печене с диаметър 24 см и я намазнете....

Поставяме пухкавия козунак без яйца да се пече във загрята фурната на 180 градуса за около 30 минути....

Първо разбийте яйцата със захарта до получаването на пухкава и гладка смес. След това добавете брашното с бакпулвера и сипете олиото....

Разбийте яйцата със захарта до побеляване, на водна баня при 37-40 градуса температура.
Добавете фино настърганите моркови и лимонова кора и продължете...

В голяма купа разбийте яйцата и захарта с миксер.
Затоплете водата и я сложете при яйцата заедно с олиото и ванилията - продължете да разбивате...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: