Edin.bg»Избрани Колекции»Пухкав Тутманик на Конци

Може да разчупите и поднесете този мързелив и пухкав тутманик без печене още докато е топъл.
Добър апетит!...

1

Почистете ябълките и ги нарежете на малки парчена, ароматизирайте ги с канелата.
Пригответе си форма за печене с диаметър 24 см и я намазнете....

В голяма купа разбийте яйцата и захарта с миксер.
Затоплете водата и я сложете при яйцата заедно с олиото и ванилията - продължете да разбивате...

Поставяме пухкавия козунак без яйца да се пече във загрята фурната на 180 градуса за около 30 минути....

Първо разбийте яйцата със захарта до получаването на пухкава и гладка смес. След това добавете брашното с бакпулвера и сипете олиото....

Разбийте яйцата заедно със захарта. Прибавете сладкото и киселото мляко, разбийте отново.
Към течната смес сипете брашното с ванилията и бакпулвера...

Този пухкав козунак с мас е чудесен великденски сладкиш. Вижте също идеи за козунак на конци и веган козунак....

Печете тутманика в загрята на 180 градуса фурна. След около 20-тина минути е готов.
Мързеливият овчарски тутманик е много вкусен....

Извадете готовия тутманик и леко го напръскайте с вода.
Бухналият Вит Тутманик е много вкусен....
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: