Начин на приготвяне
Стоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята. Оставете да се активира. Разбийте захарта с яйцата.
Сипете двете смеси във формата на хлебопекарната, добавете ванилиите и настърганата кора от лимон. Сипете предварително пресятото брашно. Разбъркайте с шпатула.
Включете на програма месете за 15 мин. - направете го общо три пъти, добавяйки маслото, докато козуначеното тесто поеме.
Преминете на програма месен и втасване на козунака в хлебопекарна.
Стафидите накиснете заедно с боровинките в рома. Разделете тестото на две топки и във всяка сложете от плодовете.
Една топка сложете обратно в съда с програма печене. Щом вкусния козунак се запече, намажете с жълтък и поръсете със захар. Допечете до готовност.
Другата топка направете на три фитила и плитка. Намажете с жълтък и поръсете със захар отново.
Прехвърлете го в тава с хартия за печене. След като бухне, го изпечете на 180 градуса във фурна.
Козунакът на конци в хлебопекарна е готов!
Коментари
Нямах стафиди, та сложих само захар отгоре. Записвам си рецептата, която ще използвам пак. Благодаря от сърце!