Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печен лук по френскиОбелете лука, измийте го добре и го сложете върху алуминиево фолио.
Направете разрези в него на 4 части с остър нож, но не до долу.
Залейте...
Пълнен лук с кайма
Изчистете лука и го издълбайте добре.
Смесете вътрешността на лука с яйцето, настъргания на едро ренде кашкавал, каймата, подправките, филето и...
Печена скумрия с лук
Почистете рибата и я нарежете на парчета.
Овкусете я с лимоновия сок.
Нарежете лука на полумесеци и го разпределете в голяма тава - овкусете...
Пържено свинско с лук
Нарежете на хапки свинското месо, а лука на полумесеци.
Прехвърлете хапките в купа и ги оваляйте с олио и сол.
Изпържете месото в сгорещена...
Свински гърди с лук
Измийте свинските гърди и ги подсушете. Овкусете ги с подправката за свинско и сол на вкус.
Разтопете маслото в тиган и запържете свинското за...
Млечен сос с лук
Загрейте разреденото с водата мляко, при непрекъснато бъркане го добавете към горещото запържено брашно и варете 5 мин.
Добавете към врящата течност...
Пюре от стар лук
Обелете лука, накълцайте го на ситно, бланширайте го за 5 мин. във вряща вода, извадете го с решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди.
После...
Лук, пълнен с леща
Обелваме лука и го разполовяваме по дължина. Леко го задушаваме в бульон, изваждаме го и оставяме да изстине. С лъжичка изваждаме част от сърцевината...
Пълнен лук на пещ
Лукът се издълбава и се слага за 10 минути във вряща подсолена вода. Филето и гъбите се нарязват на дребно и се задушават в маслото и виното....
Салата от пресен лук
Нарежете добре почистения и измит зелен лук на парчета с дължина 3-4 см и го бланширайте за 2 минути.
Оставете го в нея, докато омекне, отцедете...
Супа от праз лук
Зеленчуците се измиват, почистват, накълцват се на дребно.
Може да се задушат в мазнина, но ще е по-здравословно, ако това се пропусне.
Използва...
Яхния от зелен лук
Приготвеният зелен лук заедно с перата се нарязва на парчета, посолява се и се задушава в растителното масло. Наръсват се брашното и червеният пипер...
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 7
51
44
32
20
10
Дай твоята оценка: