Edin.bg»Съвети»Как се правят кремки в домашни условия?

Как се правят кремки в домашни условия?

Ако искате да си приготвите лесен и богат на вкус десерт, то кремките са най-подходящото решение за вас!

Този десерт е известен със своята пищност, пухкавина и апетитен външен вид, а ето лесна и безотказна рецепта за неговото приготвяне:

За да си приготвите вкусни кремки с ванилов крем, за тестото ви трябват захар, олио, брашно, кисело мляко, прясно мляко, яйце, малко свинска мас и жива мая. За крема си пригответе нишесте ванилия, прясно мляко и захар.

Започнете с приготвянето на ваниловия крем, като загрявате 400 мл прясно мляко със захарта. Точно преди да започне да ври, го махнете от котлона, а в останалото мляко разбъркайте нишестето. След това разбъркайте добре до получаването на кремообразна смес и когато е готова, я покрийте с фолио, така че да няма опасност да засъхне.

Продължете с приготвянето на тестото, като разтваряте маята с малко захар в затоплено мляко, като ги оставяте за около 10 минути да шупнат. Разбъркайте яйцето със захарта, а от жълтъка му отделете малка част, колкото да намажете след това готовите кифлички.

В купа пресейте брашното и оставете пространство в средата, където изсипете яйцето, захарта и киселото мляко. Поставете свинската мас и започнете да месите. Когато сте готови, разточете тестото и го нарежете на малки триъгълници. От тях започнете да правите кифлите, а след това ги напълнете обилно с готовия ванилов крем.

Готовите кремки поставете в намазнена тава да втасат в рамките на 1 час, след което ги намажете с жълтък и ги запечете за около 20 минути в предварително загрята фурна.

Финалният резултат ще бъдат пухкави и вкусни кремки, които със сигурност ще ви приканват да я искате още и още от тях!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати