Начин на приготвяне
Една чудесна идея какво да приготвите с козуначно тесто, ако сте замесили повече покрай празниците и не искате да го оставите да се съсипе.
Хубаво е козуначното тесто да е една идея по-лепкаво. От него се взима с лъжица и на плота се разточва на малка питка.
В средата на питката се слага орехова ядка и по малко от любимото сладко или мармалад, след това бухтата се затваря, така че пълнежът да остане в средата.
От тук нататък вариантите са два - пържим бухтите в загрято олио до зачервяване или печем.
Печенето на бухти е лесна работа.
Готовите бухти с пълнеж се нареждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Намазват се обилно с олио и се оставят да престоят 20 минути, след което се пекат в силно загрята фурна за около 20 минути.