Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Пържени или печени бухти от козуначно тесто

Пържени или печени бухти от козуначно тесто

ИренаИрена
Новак
91
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Правенето на бухтите е лесна работа, само да доядем тези и ще ви разкажем повече за това"

Необходими продукти

  • козуначно тесто - 600 г готово
  • орехи - 100 г ядки
  • мармалад - по избор
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една чудесна идея какво да приготвите с козуначно тесто, ако сте замесили повече покрай празниците и не искате да го оставите да се съсипе.

Хубаво е козуначното тесто да е една идея по-лепкаво. От него се взима с лъжица и на плота се разточва на малка питка.

В средата на питката се слага орехова ядка и по малко от любимото сладко или мармалад, след това бухтата се затваря, така че пълнежът да остане в средата.

От тук нататък вариантите са два - пържим бухтите в загрято олио до зачервяване или печем.

Печенето на бухти е лесна работа.

Готовите бухти с пълнеж се нареждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Намазват се обилно с олио и се оставят да престоят 20 минути, след което се пекат в силно загрята фурна за около 20 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: